In 2020 nam ik de beslissing om uit het bedrijfsleven te stappen en mijn hart te volgen. Dit werd een ontdekkingsreis naar mijn ware zelf. Ik koos ervoor om te doen wat goed voelt voor mij. Maar dat bleek niet zo vanzelfsprekend als het klinkt.

In de eerste maanden had ik simpelweg geen energie om te werken. Na verloop van tijd kreeg ik mijn energie terug en wilde opdrachten aannemen, maar alleen als het goed voelde voor mij.

๐˜ผ๐™ก๐™ก๐™š๐™š๐™ฃ ๐™ฌ๐™–๐™ฃ๐™ฃ๐™š๐™š๐™ง ๐™ž๐™จ ๐™๐™š๐™ฉ ๐™Ÿ๐™š ๐™œ๐™š๐™ซ๐™ค๐™š๐™ก ๐™š๐™ฃ ๐™ฌ๐™–๐™ฃ๐™ฃ๐™š๐™š๐™ง ๐™Ÿ๐™š ๐™๐™ค๐™ค๐™›๐™™ ๐™ง๐™ค๐™š๐™ฅ๐™ฉ?

En toen kreeg ik te maken met ingeslepen patronen en mijn eigen belemmerende gedachten.

โ€œDoe maar normaal dan doe je al gek genoeg.โ€

โ€œNiet lullen maar poetsen.โ€

โ€œGaan met die banaan.โ€

Wellicht herken jij deze gedachten of uitspraken wel. Zomaar drie gedachten die mij tegenhielden om vanuit ontspanning en op mijn manier te werken. Het zijn de ongeschreven regels die we vaak meekrijgen vanuit onze jeugd. En juist bij verandering weerhouden zulke gedachten ons om echt stappen te zetten.ย 

Toch kan jij alleen je beste bijdrage aan deze wereld leveren door dit soort gedachten links te laten liggen. Door je hart te volgen en de dingen echt op jouw eigen unieke wijze te doen.ย 

Maar wow, wat is dat soms lastig! Als je (net als ik) hebt geleerd om je gedachten te volgen en je gevoel te negeren. Hoe weet je dan dat het je gevoel is en wanneer zijn het de gedachten die je tegenhouden?ย 

Gelukkig ben ik in aanraking gekomen met de kracht van ademhaling en kon de opleiding tot ademcoach volgen. Dit heeft mij echt geholpen op weg naar mijn hartfrequentie. Ademhaling helpt namelijk om te ontspannen, waardoor er een betere balans komt tussen je rationele brein en je hartfrequentie. Van hieruit kan je bewustere keuzes maken.

๐™’๐™ž๐™ก ๐™Ÿ๐™ž๐™Ÿ ๐™ค๐™ค๐™  ๐™—๐™š๐™ฌ๐™ช๐™จ๐™ฉ๐™š ๐™ ๐™š๐™ช๐™ฏ๐™š๐™จ ๐™ข๐™–๐™ ๐™š๐™ฃ ๐™š๐™ฃ ๐™ซ๐™–๐™ ๐™š๐™ง ๐™Ÿ๐™š ๐™๐™–๐™ง๐™ฉ ๐™ซ๐™ค๐™ก๐™œ๐™š๐™ฃ?

Wil jij belemmerende gedachten tot rust brengen en vaker je hart volgen? Neem dan regelmatig tijd voor jezelf, doe een meditatie of sluit je ogen en let een paar minuten heel bewust op je ademhaling.

En kan je je aandacht er niet bij houden? Geen zorgen, dat is heel normaal in het begin. Als je regelmatig oefent, gaat het steeds beter.ย