Over mij

Ik ontdekte dat snoeihard werken niet nodig is om als ondernemer echt waardevoller te zijn voor je klanten.

Het ondernemerschap is me met de paplepel ingegoten. Ik ben opgegroeid op een boerderij met ondernemende ouders. Ze waren altijd druk en vooral bezig met nieuwe ontwikkelingen voor de klant.

De vrijheid en het ondernemerschap vond ik heerlijk, omdat het mij de ruimte gaf om mijn dagen in te delen zoals ik dat wilde. Daarnaast vond ik het buitenleven op de boerderij heerlijk. Toch besloot ik op mijn 19e het ouderlijk huis te verlaten om te studeren in de stad.

Na mijn universitaire studie kwam ik bij verschillende organisaties terecht. Hier zag ik veel teams keihard werken en vanuit wantrouwen samenwerken. Werken in saaie kantoren en agenda’s vol vreselijke vergaderingen op een manier die energie kost. Met als resultaat overspannen collega’s, weinig werkplezier en ontevreden klanten.

Het werd mijn ambitie om de klanttevredenheid en het werkplezier te verbeteren. Ik werkte met verschillende klanten, begeleidde veel teams en coachte medewerkers naar hun positie in de organisatie.

Mijn ondernemersreis

In 2009 startte ik mijn eerste bedrijf om mijn ambitie te realiseren. Dit werd mijn grootste levensles. Ik ging steeds harder werken voor tevreden klanten en tevreden collega’s. Met als gevolg dat ik in angst mezelf verloor.

Ik ontdekte ik dat ik geen controle heb over het werkplezier van anderen. Je kunt veel praten, maar de beste keuze is je eigen gevoel volgen. Je lichaam geeft namelijk feilloos aan wat jijzelf echt nodig hebt om energiek en met plezier te werken. Alleen zijn we dit gevoel door aangeleerd gedrag vaak verloren en hebben we geleerd om de signalen van ons lichaam te negeren.

Ademhaling is dan een fantastische tool om de balans tussen rationele brein en gevoel weer te herstellen. Ons ratio is superhandig, want die beschermd ons tegen gevaar. Ons ratio waarschuwt ons alleen ook voor afwijzing en dat zorgt er vaak voor dat we ons aanpassen aan anderen. In zo’n geval is je gevoel de beste raadgever, want die geeft het signaal als jij voorbijgaat aan je eigen voorwaarden.

Hierdoor leerde ik kwetsbaar zijn en werken op mijn authentieke wijze. Ik besloot werk volledig anders aan te pakken. Stap-voor-stap ging ik werk doen wat echt past bij wie ik van nature ben. 

Het is mijn missie om anderen te begeleiden naar hun hartfrequentie en missie. Voorbij alle beperkende overtuigingen op weg naar jouw natuurlijke positie in de markt. Een positie die echt past bij wie jij van nature bent. Ook al is deze totaal anders als de norm. Vanuit jouw natuurlijke positie ontmoet jij de leukste klanten.

Inmiddels help ik zelfbewuste ondernemers op weg naar hun natuurlijke positie in de markt. Dit zodat ze energiek kunnen werken met de leukste klanten.

Ik help jouw authentiek ondernemen, zodat jij de waardering krijgt die jij oprecht verdient.

Opgegroeid als middelste van drie dochters op een boerderij. Mijn ouders waren echte ondernemers die hun akkerbouwbedrijf ontwikkelden tot een groot loonbedrijf met veel medewerkers. Het ondernemerschap is me dus met de paplepel ingegoten.

“Niet lullen, maar poetsen.” Was de norm in ons ondernemersgezin. Als tiener werkte ik bij vele bedrijven om te leren en mijn zakgeld te verdienen. Heerlijk vond ik het op de boerderij.

Toch besloot ik bouwkunde te studeren en bij grote bedrijven te werken aan verandertrajecten. In deze bouwwereld heb ik geleerd om concreet en gestructureerd te werken. Zonder concreet plan en betrokkenheid kwam geen verandering van de grond. En zo werkt het ook als ondernemer. Zonder concreet plan komt jouw verandering niet van de grond. Wil jij daadwerkelijk werken volgens jouw voorwaarden? Dan is focus onmisbaar.

Mijn klanten zeggen daarom niet voor niks dat hun droom daadwerkelijk handen en voeten heeft gekregen. Ze gaan naar huis met praktische tips en acties om echt stappen te zetten. En als ze beperkende patronen tegenkomen dan helpt ademhaling bij de laatste shift.

Ademhaling helpt je om echt tot jouw authentieke kern en je hartfrequentie te komen. De plek waar vandaan jij de beste intuïtieve keuzes maakt. Even voel jij je goed en voel jij exact waar jij energie van krijgt. Ze zeggen niet voor niks: “De beste keuze is je hart volgen”.

Misschien herken je deze hartfrequentie wel tijdens een heerlijke vakantie. Je voelt exact waar jij zin in hebt en energie van krijgt. Dit is jouw authentieke kern. De juiste ademhaling brengt je binnen een paar minuten bij deze kern.

Is dit zweverig? Nee, absoluut niet. Mijn boerennuchterheid en gedrevenheid is liefdevol, concreet en doelgericht. Vanuit deze kern mag jij jouw authentieke positie innemen in de markt. Ik help je graag.

Mijn kernwaarden

rust

Vanuit rust kijken wat er speelt, bewustzijn van mijn gevoel en van daaruit handelen.

Vrijheid

De leiding nemen over mijn manier van werken en zelf bepalen wat en hoe.

HELDERHEID

Heel helder kunnen zien en formuleren hoe iets in elkaar zit. Vervolgens concretiseren en hiervoor gaan.

vitaliteit

Door onwijs goed voor mezelf te zorgen kan ik ook de beste kwaliteit leveren aan anderen.

Samen sterk

Kennis is van ons allemaal en iedereen is uniek. We hebben elkaar nodig voor een mooiere wereld.

oprechtheid

Eerlijk zijn over gedachten, gevoelens en kennis. Kennis is van iedereen. Onze persoonlijkheid maakt het uniek.

© Harma Zijgers | harma@harmazijgers.nl