Over mij

Ik helpt ondernemers met het bouwen van een mooi bedrijf. Een bedrijf die ervoor zorgt dat jij kunt doen waar jij blij van wordt. Waardoor jij echt een bijdrage kunt leveren aan een fijnere wereld.

Het ondernemerschap is me met de paplepel ingegoten. Opgegroeid op een boerderij met ondernemende ouders. Ze waren altijd druk. Vooral bezig met nieuwe ontwikkelingen voor de klant.

 

De vrijheid en het ondernemerschap vond ik heerlijk. Toch besloot ik op mijn 19e het ouderlijk huis te verlaten om te studeren. Na mijn studie kwam ik in verschillende organisaties. Ik zag teams die keihard werkten en vanuit wantrouwen opereerden. Werken in saaie kantoren en agenda’s vol vreselijke vergaderingen. Met resultaat meer stress en minder tevreden klanten.

Het werd mijn ambitie om werkplezier en klanttevredenheid in organisaties te verbeteren. Ik begeleide veel teams, werkte aan verandertrajecten en coachte medewerkers naar een fijnere werkplek.

In 2009 startte ik mijn eerste bedrijf om mijn ambitie te realiseren. Dit werd mijn grootste levensles. Ik ging steeds harder werken voor tevreden klanten en tevreden collega’s. Met als gevolg dat ik in angst mezelf verloor.

Ik ontdekte ik dat ik geen controle heb over het werkplezier van anderen. Je kunt veel praten, maar de beste keuze is je eigen gevoel volgen. Je lichaam geeft vaak feilloos aan wat er echt nodig is. Ademhaling is hierbij een fantastische tool om dit te ervaren.

Daarnaast leerde ik impact uitoefenen. Ik stapte uit het standaard werksysteem en ging werken op een manier die echt bij mij past. Van uurtje factuurtje naar werken met een schaalbaar businessmodel.

Het bleek mijn missie om te werken op een manier die echt bij mij past. Ook al is deze totaal anders als de norm.

Inmiddels help ik andere ondernemers op weg naar meer energie en vrijheid. Dit door meer flow in je business. 

Wil jij een keer inspiratie of gewoon een open gesprek. Maak gerust gratis een online afspraak.

Mijn kernwaarden

rust

Vanuit rust kijken wat er speelt, bewustzijn van mijn gevoel en van daaruit handelen.

Leiderschap

De leiding nemen over mijn manier van werken en zelf bepalen wat en hoe.

focus

Scherpe focus op de gestelde doelen, structuur aanbrengen en hier volledig voor gaan.

vitaliteit

Door onwijs goed voor mezelf te zorgen kan ik ook de beste kwaliteit leveren aan anderen.

Teamontwikkeling

Kunnen zien wat er speelt in een team en welke patronen er zijn.

Wijsheid

Elke dag daag ik mezelf uit om dingen anders te doen. Zo word ik bewust van mijn patronen.

© Harma Zijgers | harma@harmazijgers.nl