Over mij

Ik ontdekte dat ik mijn gevoel mag volgen om echt waardevol te zijn voor mijn klanten.

Het ondernemerschap is me met de paplepel ingegoten. Ik ben opgegroeid op een boerderij met ondernemende ouders. Ze waren altijd bezig met ontwikkelingen voor de klant.

De vrijheid en het ondernemerschap vond ik heerlijk, omdat het mij de ruimte gaf om mijn dagen in te delen zoals ik dat wilde. Daarnaast vond ik het buitenleven op de boerderij heel fijn. Toch besloot ik op mijn 19e het ouderlijk huis te verlaten om te studeren in de stad.

Na mijn universitaire studie kwam ik bij verschillende organisaties terecht. Hier zag ik veel teams keihard werken en vanuit wantrouwen samenwerken. Werken in saaie kantoren en agenda’s vol vreselijke vergaderingen op een manier die energie kost. Met als resultaat overspannen collega’s, weinig werkplezier en ontevreden klanten.

Het werd mijn ambitie om de klanttevredenheid en het werkplezier te verbeteren. Ik werkte met verschillende klanten, begeleidde veel teams en coachte medewerkers naar hun positie in de organisatie.

Mijn ondernemersreis

In 2009 startte ik mijn eerste bedrijf om mijn ambitie te realiseren. Dit werd mijn grootste levensles. Ik ging steeds harder werken voor tevreden klanten en tevreden collega’s. Met als gevolg dat ik na de geboorte van mijn dochter een psychose kreeg.

Op dat moment gierden de hormonen door mijn lijf. Onbewuste blokkades en patronen zorgden ervoor dat het niet meer ging. Hoe harder ik mijn gevoelens wegdrukte hoe verder ik verwijderd raakte van mijn droom.

Tijdens mijn opname nam ik één besluit. Wat er ook gebeurt, dit wil ik nooit weer!

Na mijn ziekteperiode volgde ik onwijs veel opleidingen en coachtrajecten om van alles te leren over mijn lichaam, groepsdynamiek en de patronen die ik onbewust in stand hield. Ik ontdekte dat je met praten ver kunt komen, maar vaak niet de echte kern raakt.

Het is mijn missie om anderen te begeleiden naar hun hartfrequentie. Voorbij alle beperkende overtuigingen op weg naar jouw missie. Een plek die echt past bij wie jij van nature bent, ook al is deze totaal anders als de norm.

Vanuit jouw missie kan jij je natuurlijke flow volgen en echt van waarde zijn.

Ik help jouw je gevoel te volgen, zodat jij de waardering krijgt die jij oprecht verdient.

Opgegroeid als middelste van drie dochters op een boerderij. Mijn ouders waren echte ondernemers die hun akkerbouwbedrijf ontwikkelden tot een groot loonbedrijf met veel medewerkers. Het ondernemerschap is me dus met de paplepel ingegoten.

“Niet lullen, maar poetsen.” Was de norm in ons ondernemersgezin. Als tiener werkte ik bij vele bedrijven om te leren en mijn zakgeld te verdienen. Heerlijk vond ik het op de boerderij.

Toch besloot ik bouwkunde te studeren en bij grote bedrijven te werken aan verandertrajecten. In deze bouwwereld heb ik geleerd om concreet en gestructureerd te werken. Zonder concreet plan en betrokkenheid kwam geen verandering van de grond. En zo werkt het ook als ondernemer. Zonder concreet plan komt jouw verandering niet van de grond. Wil jij daadwerkelijk werken volgens jouw voorwaarden? Dan is focus onmisbaar.

Mijn klanten zeggen daarom niet voor niks dat hun droom daadwerkelijk handen en voeten heeft gekregen. Ze gaan naar huis met praktische tips en acties om echt stappen te zetten. En als ze beperkende patronen tegenkomen dan helpt ademhaling bij de laatste shift.

Ademhaling helpt je om echt tot jouw authentieke kern en je hartfrequentie te komen. De plek waar vandaan jij de beste intuïtieve keuzes maakt. Even voel jij je goed en voel jij exact waar jij energie van krijgt. Ze zeggen niet voor niks: “De beste keuze is je hart volgen”.

Misschien herken je deze hartfrequentie wel tijdens een heerlijke vakantie. Je voelt exact waar jij zin in hebt en energie van krijgt. Dit is jouw authentieke kern. De juiste ademhaling brengt je binnen een paar minuten bij deze kern.

Is dit zweverig? Nee, absoluut niet. Mijn boerennuchterheid en gedrevenheid is liefdevol, concreet en doelgericht. Vanuit deze kern mag jij jouw positie innemen in de markt. Ik help je graag.

De vijf stappen naar jouw natuurlijke flow

Volg je natuurlijke talenten en vind de weg naar jouw natuurlijke flow! 

Als jij het stappenplan download ontvang je regelmatig inspiratie en tips. 

© Harma Zijgers | harma@harmazijgers.nl