Over Harma

Harma Zijgers

Ik helpt vrouwelijke ondernemers met het bouwen van een mooi bedrijf. Een bedrijf die ervoor zorgt dat jij kunt doen waar jij blij van wordt. Waardoor jij echt een bijdrage kunt leveren aan een fijnere wereld.

 

 

Het ondernemerschap is me met de paplepel ingegoten. Opgegroeid op een boerderij met ondernemende ouders. Ze waren altijd druk. Vooral bezig met nieuwe ontwikkelingen voor de klant.

 

De vrijheid en het ondernemerschap vond ik heerlijk. Toch besloot ik op mijn 19e het ouderlijk huis te verlaten om te studeren. Na mijn studie kwam ik in verschillende organisaties. Ik zag teams die keihard werkten en vanuit wantrouwen opereerden. Werken in saaie kantoren en agenda’s vol vreselijke vergaderingen. Met resultaat meer stress en minder tevreden klanten.

 

Het werd mijn missie om te bouwen aan vertrouwen. Dit betekent mensen in hun kracht zetten, waardoor ze hun klanten centraal kunnen stellen.

 

In 2009 startte ik mijn eerste bedrijf om mijn missie te realiseren. Mijn missie werd helaas mijn grootste valkuil en levensles. Ik ging steeds harder werken voor tevreden klanten en tevreden collega’s. Met als gevolg een flinke black-out.

 

Een aantal jaar later starte ik mijn tweede bedrijf op het gebied van communicatie en samenwerking.


Ik leerde dat je alleen tevreden klanten en collega’s krijgt als je gaat loslaten. En het allerbelangrijkste, word bewust van de signalen van je lichaam. Je lichaam geeft vaak feilloos aan wat goed is voor jou.


Daarom ben ik een opleiding gaan volgen tot Breathwork Professional. Hier heb ik geleerd wat ik kan doen om beperkende patronen te doorbreken voor meer flow in je business.

 

Als je ademhaling gaat combineren met de juiste kernwaarden, een goed businessplan en een goede planning dan kan je mooie stappen zetten. En niet alleen voor de klant, maar juist voor mezelf. 

 

 

Met businesstools en ademhaling help ik vrouwelijke ondernemers, in mijn derde bedrijf, op weg naar meer rust, werkplezier en focus.

Mijn kernwaarden

rust

Vanuit rust kijken wat er speelt, bewustzijn van mijn gevoel en van daaruit handelen.

Leiderschap

De leiding nemen over mijn manier van werken en zelf bepalen wat en hoe.

focus

Scherpe focus op de gestelde doelen, structuur aanbrengen en hier volledig voor gaan.

vitaliteit

Door onwijs goed voor mezelf te zorgen kan ik ook de beste kwaliteit leveren aan anderen.

Teamontwikkeling

Kunnen zien wat er speelt in een team en welke patronen er zijn.

Wijsheid

Elke dag daag ik mezelf uit om dingen anders te doen. Zo word ik bewust van mijn patronen.

© Harma Zijgers | harma@harmazijgers.nl